Strona główna

składniki i przygotowanie:

Składniki:
4 filety rybne (np. dorsz) 
2 łyżki maki
2 gałązki pomidorów koktajlowych
4 łyżki domowego pesto
garść świeżej i umytej sałaty 
2 łyżki miodu wielokwiatowego
sok z ½ cytryny
oliwa z oliwek extra vergine
sol, pieprz

Przygotowanie:
Filety rybne obtoczyć w mące i podsmażyć ok 5 min jedną stronę, aż skórka będzie chrupiąca, odwrócić i podsmażać przez chwilę drugą stronę. Dodać pomidory i podsmażyć. Wyciągnąć rybę, dodać jedną łyżkę miodu na tej samej patelni i obtaczać pomidory w miodzie, aż będą błyszczące. Ułożyć rybę na talerzu, obok położyć pomidory, całość polać pesto. Można podawać z liśćmi sałaty skropionymi sosem winegret.

Wyszukaj przepis z naszego katalogu